Call: 0764 012 943 climserv@yahoo.com
Program: 08:00 - 20:00 Luni - Sambata
 • Info: 0764 012 943
 • Probleme obisnuite ale aparatului de aer conditionat

  Problemele obișnuite ale aerului condiționat central apar atunci când camerele sunt închise și fluxul de aer prin casă este întrerupt. Pe de altă parte, dacă ai un aparat de aer condiționat de cameră, este adevărat invers. Și este o funcționare necorespunzătoare. Asigurați-vă că închideți ferestrele și ușile exterioare ale casei pentru a izola cât mai mult posibil camera sau un grup de camere conectate de restul casei. Pentru o listă cu problemele obișnuite ale aparatului de aer condiționat și despre ce să căutați, consultați infograficul nostru despre răcirea locuinței.

  Alte probleme comune cu aparatele de aer condiționat existente rezultă din instalarea defectuoasă, procedurile de service necorespunzătoare și întreținerea inadecvată. Instalarea necorespunzătoare a unui aparat de aer condiționat central poate duce la scurgeri de conducte și un flux de aer scăzut. De multe ori, încărcarea cu agent frigorific (cantitatea de agent frigorific din sistem) nu se potrivește cu specificațiile producătorului. Dacă încărcarea corespunzătoare a agentului frigorific nu este efectuată în timpul instalării, performanța și eficiența unității sunt afectate. Tehnicienii de service necalificați nu reușesc adesea să găsească probleme de încărcare a agentului frigorific sau chiar să agraveze problemele existente prin adăugarea de agent frigorific la un sistem care este deja plin. Aflați ce să cereți atunci când angajați un tehnician pentru întreținerea aparatului de aer condiționat.

  Producătorii de aparate de aer condiționat produc în general produse robuste, de înaltă calitate, care durează ani de zile. Dacă aparatul de aer condiționat se defectează, începeți prin a verifica siguranțele sau întreruptoarele de circuit. Lăsați unitatea să se răcească timp de aproximativ cinci minute înainte de a reseta orice întrerupătoare. Dacă compresorul unui aparat de aer condiționat central se oprește într-o zi fierbinte, este posibil să se fi declanșat limitatorul de înaltă presiune; este posibil să îl resetați apăsând butonul, situat în panoul de acces al compresorului.

  Scurgeri de agent frigorific
  Dacă aparatul de aer condiționat are un nivel scăzut de agent frigorific, fie a fost încărcat prea puțin la instalare, fie are scurgeri. Dacă se scurge, simpla adăugare de agent frigorific nu este o soluție. Un tehnician calificat ar trebui să repare orice scurgere, să testeze reparația și apoi să încarce sistemul cu cantitatea corectă de agent frigorific. Amintiți-vă că performanța și eficiența aparatului dumneavoastră de aer condiționat sunt maxime atunci când încărcarea agentului frigorific corespunde exact specificațiilor producătorului și nu este nici subîncărcată, nici supraîncărcată. Scurgerile de agent frigorific pot fi, de asemenea, dăunătoare mediului.

  Întreținere inadecvată
  Înainte și după filtre AC
  Dacă permiteți ca filtrele și bobinele de aer condiționat să se murdărească, aparatul de aer condiționat nu va funcționa corect și este posibil ca compresorul sau ventilatoarele să se defecteze prematur.

  Defecțiunea controlului electric
  Comenzile compresorului și ventilatorului se pot uza, mai ales atunci când aparatul de aer condiționat pornește și se oprește frecvent, așa cum este obișnuit atunci când un sistem este supradimensionat. Deoarece coroziunea firelor și bornelor este, de asemenea, o problemă în multe sisteme, conexiunile electrice și contactele trebuie verificate în timpul unui apel de service profesionist.

  Probleme la senzori
  Aparatele de aer condiționat de cameră dispun de un senzor termostat, situat în spatele panoului de control, care măsoară temperatura aerului care intră în serpentina de evaporare. Dacă senzorul este scos din poziție, aparatul de aer condiționat ar putea să circule în mod constant sau să se comporte neregulat. Senzorul ar trebui să fie lângă bobină, dar să nu o atingă; reglați-i poziția îndoind cu grijă firul care îl ține pe loc.

  Probleme de drenaj
  Când afară este umed, verificați scurgerea condensului pentru a vă asigura că nu este înfundat și se scurge corect. Este posibil ca aparatele de aer condiționat din cameră să nu se scurgă corespunzător dacă nu sunt montate la nivel.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *