Call: 0764 012 943 climserv@yahoo.com
Program: 08:00 - 20:00 Luni - Sambata
 • Info: 0764 012 943
 • Cum se face Intretinerea aparatului de aer conditionat

  Filtre pentru aer conditionat
  Filtre AC
  Cea mai importantă sarcină de întreținere care va asigura eficiența aparatului dvs. de aer condiționat este înlocuirea sau curățarea de rutină a filtrelor acestuia. Filtrele înfundate, murdare reduc cantitatea de flux de aer și reduc semnificativ eficiența unui sistem. În plus, atunci când fluxul de aer este obstrucționat, aerul poate ocoli filtrul și depune murdăria direct în serpentina evaporatorului și poate afecta capacitatea de absorbție a căldurii a serpentinei. Înlocuirea unui filtru murdar și înfundat cu unul curat poate reduce consumul de energie al aparatului de aer condiționat cu 5% până la 15%.

  Pentru aparatele de aer condiționat centrale, filtrele sunt în general amplasate undeva pe lungimea conductei de retur. Locațiile comune ale filtrelor sunt în pereți, tavane sau în aparatul de aer condiționat în sine. Aparatele de aer condiționat de cameră au un filtru montat în grătarul care dă spre cameră.

  Unele tipuri de filtre sunt reutilizabile; altele trebuie înlocuite. Sunt disponibile într-o varietate de tipuri și eficiențe. Curățați sau înlocuiți filtrul sau filtrele sistemului de aer condiționat la fiecare lună sau două în timpul sezonului de răcire. Filtrele pot necesita o atenție mai frecventă dacă aparatul de aer condiționat este în funcțiune constantă, este supus unor condiții de praf sau aveți animale de companie cu blană în casă.

  Bobine de aer conditionat
  Imagine
  AC murdar
  Bobina evaporatorului și condensatorul aparatului de aer condiționat colectează murdăria pe parcursul lunilor și anilor de funcționare. Un filtru curat previne murdărirea rapidă a serpentinei evaporatorului. În timp, totuși, serpentina evaporatorului va colecta în continuare murdăria. Această murdărie reduce fluxul de aer și izolează bobina, reducând capacitatea acesteia de a absorbi căldura. Pentru a evita această problemă, verificați în fiecare an serpentina evaporatorului și curățați-o după cum este necesar.

  Bateriile condensatorului exterioare pot deveni foarte murdare dacă mediul exterior este prăfuit sau dacă există frunziș în apropiere. Puteți vedea cu ușurință bobina condensatorului și puteți observa dacă murdăria se adună pe aripioarele sale.

  Ar trebui să minimizați murdăria și resturile în apropierea unității de condensare. Orificiile pentru uscător, frunzele care cad și mașina de tuns iarba sunt toate surse potențiale de murdărie și resturi. Curățarea zonei din jurul bobinei, îndepărtarea oricăror resturi și tăierea frunzișului înapoi cu cel puțin 2 picioare (0,6 metri) permit un flux adecvat de aer în jurul condensatorului.

  Aripioare spiralate

  Imagine
  Bobine
  Aripioarele de aluminiu de pe serpentinele evaporatorului și condensatorului sunt ușor îndoite și pot bloca fluxul de aer prin bobină. Angrosiştii de aer condiţionat vând un instrument numit „pieptene cu aripioare” care va pieptăna aceste aripioare înapoi în starea aproape originală.

  Evacuarea Condensului
  Treceți ocazional un fir rigid prin canalele de scurgere ale unității. Canalele de scurgere înfundate împiedică o unitate să reducă umiditatea, iar excesul de umiditate rezultat poate decolora pereții sau covorul.

  Garnituri pentru ferestre pentru aparatele de aer condiționat din cameră
  La începutul fiecărui sezon de răcire, inspectați etanșarea dintre aparatul de aer condiționat și rama ferestrei pentru a vă asigura că intră în contact cu carcasa metalică a unității. Umiditatea poate deteriora această etanșare, permițând aerului rece să iasă din casă.

  Pregătirea pentru iarnă
  Iarna, fie acoperiți aparatul de aer condiționat din cameră, fie scoateți și depozitați-l. Acoperirea unității exterioare a unui aparat de aer condiționat central va proteja unitatea de vremea de iarnă și de reziduuri.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *